• Beweegpret; Senioren aan zet

  Oranje Nassau komt met een nieuw beweegaanbod voor senioren onder de naam Beweegpret! De voorbereidingen zijn in volle gang en in april 2020 hopen we van start te gaan bij ON.

  Met Beweegpret worden senioren uitgedaagd om te bewegen en het plezier te ervaren van
  bewegen. Beweegpret is ontwikkeld als reactie op vragen uit de zorg, welzijn ouderen en seniorensport over hoe om te gaan met recreatief bewegen voor senioren. Beweegpret is opgezet om senioren op leuke, sportieve en recreatieve manier bewegen te laten ervaren.

  Het aantal ouderen in onze samenleving neemt in zowel absolute als relatieve zin sterk toe, ook in de wijken Ossenkopellerhoek en Windmolenbroek in Almelo. Er is hier sprake van enorme vergrijzing. Door te bewegen wordt het risico op chronische aandoeningen ook verminderd. Voldoende bewegen heeft aantoonbare positieve effecten op de gezondheid.

  Door te bewegen blijven balans, mobiliteit (spierkracht en loopvermogen) en coördinatie op peil. Naast het feit dat bewegen goed is voor lichaam en geest, heeft sport en bewegen voor ouderen nog meer functies. Sport en bewegen heeft een grote sociale waarde voor ouderen, het kan een grote bijdrage leveren in het tegengaan van eenzaamheid.

  Oranje Nassau is door zijn maatschappelijke rol en mooie locatie de perfecte vereniging om Beweegpret te organiseren. Door het inzetten van de interventie Beweegpret, waarbij leuke, recreatieve beweegactiviteiten worden opgezet, dichtbij huis en passend bij de behoeften van de doelgroep, bereiken we dat meer ouderen (minder- en niet actieve) in Almelo meer en structureel gaan bewegen. Plezier staat hierbij voorop. Daarnaast dragen de activiteiten er aan bij dat mensen elkaar kunnen ontmoeten en dat de onderlinge verbondenheid (sociale cohesie) wordt vergroot. De interventie is zo ingericht dat de activiteiten worden aangepast aan elk niveau. Door samenwerkingen met onder andere de dagbesteding van de Koppel en de COSBO (ouderenbond Almelo) wordt Beweegpret vanuit Oranje Nassau in Almelo uitgerold.

  Binnen ONze vereniging zijn we ook opzoek naar mensen/vrijwilligers die willen bijdragen aan het project. Misschien ken je wel senioren in jou omgeving die hier echt eens kennis met Beweegpret moeten maken? Of zou je samen met ONs senioren plezier en gezelligheid in combinatie met bewegen willen geven? Ben jij de persoon of ken jij mensen of organisaties waar ON met het aanbod van Beweegpret echt eens in contact mee moeten komen? Laat het ONs weten en neem contact op met projectcoördinator Ruben Wassink want jou inbreng is goud waard!

  Contactgegevens: r.wassink@sportbedrijfalmelo.nl – 06- 40388483