• Inleiding

  Dames/meiden hebben in een korte tijd het Nederlands voetbal veroverd. Ook bij ONze vereniging en op ONs mooie sportcomplex aan de Maardijk onder de rook van het Erve Asito stadion zijn de dames/meiden niet meer weg te denken, maar dit is nog maar het begin. Nog elk jaar wint dames/meidenvoetbal aan populariteit. Bij CVV Oranje Nassau Almelo (hierna = ON) dragen we dit een warm hart toe. Met een eigen algemeen- en technisch coördinator voor dames/meidenvoetbal, enthousiaste trainers en leiders, een klankbordgroep en het bestuur dat dames/meidenvoetbal omarmd, zijn meiden van harte welkom om bij ONs te komen voetballen.  Geschiedenis dames/meidenvoetbal bij CVV Oranje Nassau Almelo

  In de lange geschiedenis van ON is er altijd wel een keer een dames/meidenteam actief geweest binnen ON.

  In 2015 is door de toenmalige Technische Commissie aan de meidencoördinator gevraagd of er behoefte was om een meidenteam te vormen. Op dat moment was er al een meidenteam actief in de A-leeftijdscategorie.
   
  Uit de leeftijdscategorie 12/13 jaar (E-leeftijdscategorie) werden uit ON E14 6 meisjes samengevoegd met meisjes uit overige E-teams die bij de jongens voetbalden. Het team ging als 1e jaars D de competitie in.
   
  Via reclame, schoolvoetbal, meidenclinics en mond op mond reclame is de dames/meidenafdeling inmiddels uitgegroeid tot 9 teams in verschillende leeftijdscategorieën.
   
  3 jaar geleden is de dames/meidenafdeling uitgebreid met een technisch coördinator dames/meiden. Naast dat het mogelijk is om in een dames/meidenteam te spelen, spelen op dit moment ook heel veel meiden in jongensteams.
   
  Een groot aantal meiden uit verschillende teams voetballen inmiddels in regionale selectieteams.
   

  Op het gebied van scouting hebben we inmiddels een aantal personen die selectietrainingen beoordelen. ON heeft ervoor gekozen om naast het recreatieve voetbal ook prestatievoetbal aan te bieden in verschillende leeftijdscategorieën. Dit hangt natuurlijk sterk af van het aanbod. 

  Op dit moment zijn er 4 selectieteams actief te weten 

  • Dames 1
  • MO 17-1
  • MO 15-1
  • MO 13-1.  

  Kortom het dames/meidenvoetbal is niet meer weg te denken binnen ON en hebben een zekere plek binnen de club veroverd.

   
   

  Organisatie en contacten dames/meidenvoetbal CVV Oranje Nassau Almelo

  Dames/meidenteams vallen onder de verantwoordelijkheid van bestuurslid Voetbalzaken. De dames/meidenteams hebben hun eigen algemeen- en technisch coördinator. Alle teams beschikken over enthousiaste (eventueel gediplomeerde) trainers/trainsters en leiders/leidsters. Inmiddels zijn er 6 gediplomeerde trainers/trainsters en zijn 2 trainsters in opleiding. Streven is om alle trainers/trainsters een opleiding te laten volgen. Daarnaast hebben de keepsters een eigen keeperstrainer.   
   

  Is ook uw dochter enthousiast geworden voor meidenvoetbal? Of speelt uw dochter al voetbal, en overweegt ze te komen voetballen bij de leukste voetbalvereniging voor meiden van Almelo?

  Neem dan gerust contact op met onze dames/meiden coördinator of schrijf je hier in

  Ook met andere vragen en voor inlichtingen omtrent dames/meidenvoetbal bij ON kunt U terecht bij : 

  Marco aan de Stegge
  Dames/meidencoördinator CVV Oranje Nassau Almelo
  dames@oranjenassaualmelo.nl

  Ontwikkelingsprogramma KNVB en wat betekent dit voor CVV Oranje Nassau Almelo

  ON omarmde seizoenen geleden het dames/meidenvoetbal en niet zonder succes. Sinds een aantal seizoenen staat er een dames/meidenafdeling waar ON trots op is en welke door veel enthousiaste mensen binnen ON wordt omarmd. 

  Het dames/meidenvoetbal is op dit moment de snelst groeiende sport in Nederland. Waar vroeger een meisje bijna automatisch ging hockeyen of turnen is een keuze voor voetbal heden ten dage allang en breed geaccepteerd.

  Het dames- en meidenvoetbal wordt steeds meer als 'volwassen' en ervaren gezien. Kijk maar naar de verschillende betaalde voetbalclubs, zoals FC Twente, die ook een vrouwentak hebben. De Oranje Leeuwinnen en de onderliggende leeftijdscategorieën die voor Nederland uitkomen met hun positieve uitstraling en dito prestaties. 

  Daarnaast zijn er de regionale selectieteams waar ON op dit moment sterk in  vertegenwoordigd is. Dat zijn erg goede ontwikkelingen. Er wordt veel positiever naar dames/meidenvoetbal gekeken dan vroeger.

  ON heeft enkele seizoenen geleden een behoorlijke groei bij de dames/meiden doorgemaakt. Reden genoeg voor ONs om samen met de KNVB een ontwikkeltraject in te zetten als het gaat om dames/meidenvoetbal. Bij het ontwikkeltraject zijn veel mensen (bestuur, commissieleden, trainers/sters, leiders/sters, speelsters en ouders) betrokken geweest. Doelstelling hiervan was om de huidige situatie te borgen en kaders te ontwikkelen om binnen ON de dames/meidenafdeling uit te breiden en een begrip te zijn in Almelo en omstreken. In het huidige seizoen 2021/2022 heeft ON 9 dames/meidenteams kunnen inschrijven.

   

  Huidige situatie dames/meidenvoetbal CVV Oranje Nassau Almelo

  De populariteit van het dames/meidenvoetbal bij ONze club heeft waarschijnlijk meerdere factoren, naast die van de aanwezigheid van een grote groep gedreven vrijwilligers bij de dames/meidenafdeling.
  Bij ON hebben dames/meiden de mogelijkheid, zowel beginners als langer voetballende en talentvoller meiden, om in een gemengd- en jongensteam te spelen.

  De basis is echter meiden bij meiden, altijd dus met de mogelijkheid door te stromen naar een jongensteam. De ervaring leert echter wel dat meisjes het in bijna alle gevallen als veel plezieriger ervaren tussen en met meisjes te voetballen. Maar, ON is een grote voetbalvereniging met meer dan 1150 leden, dus kunnen wij voor elk meisje een 'voetbaltraject' op maat aanbieden.

  ON ziet de dames/meidenafdeling als een volwaardig onderdeel binnen de vereniging, en de mensen binnen ONze dames/meidenafdeling doen er alles aan om naast voetbalplezier en -ontwikkeling de meiden ook andere dingen te laten beleven.

  Klankbordgroep (bijvoorbeeld)  

  Jaarlijks worden teamuitjes georganiseerd, en ook het jeugdkamp is voor de jongste meiden een jaarlijks terugkerend festijn. Uiteraard wordt er ook deelgenomen aan diverse meidenvoetbaltoernooien.

  Kortom, naast de trainingen en wedstrijden, eigenlijk te veel activiteiten om op te noemen. Wel moge duidelijk zijn dat voetbal- en spelplezier bij onze club in grote mate kan worden gegarandeerd.

  Natuurlijk mogen wij vooral trots zijn op wat er is bereikt de afgelopen jaren, maar we kijken graag vooruit! En willen graag weten wat er allemaal speelt in iedere leeftijdscategorie. Dat speelsters, leiders, trainers en ouders/verzorgers gehoord worden en dat men het gevoel heeft serieus genomen te worden. Actiepuntenlijst samenstellen en daar waar mogelijk acties uitvoeren.

  Ambities

  ONze ambitie is en blijft dan ook om te groeien, liefst jaarlijks met één of meerdere teams. Maar een nog grotere ambitie van ONs is om iedere speelster met veel plezier op haar niveau te (kunnen) laten spelen, en daarbij teams en elftallen te creëren die jaren vooruit kunnen, en hun favoriete spelletje bij ON kunnen blijven spelen. Vandaar de ambitie om in iedere leeftijdscategorie vanaf de MO 11 te groeien naar twee of zelfs 3 teams. Trainers/trainsters de mogelijkheid bieden om opleidingen te volgen.

  Met de grote groep geweldige dames/meiden die er al is, en de vele meiden die nog komen voetballen bij ON, en dankzij de vele fijne en gedreven vrijwilligers betrokken bij onze dames/meidenafdeling, kan het niet anders of dames/meidenvoetbal bij ON gaat een geweldige toekomst tegemoet!

  Wij hebben JOU nodig!

  Om ONze ambities waar te kunnen maken hebben wij JOU heel hard nodig! Wat is er nu mooier om te kunnen voetballen op jouw niveau. En wat is er nog mooier om door te stromen naar een niveau wat bij jou past. Dus twijfel niet als je voetbal leuk vindt en kom ONze dames/meidenafdeling versterken. Voor meer informatie zie “Organisatie en contacten dames/meidenvoetbal CVV Oranje Nassau Almelo”.

   

  Sponsoren

  Waar zouden we zijn zonder sponsoren. De meeste zo niet alle dames/meidenteams zijn inmiddels gesponsord door 1 of meerdere sponsoren. Hierbij gaat het om tassponsoren en kledingsponsoren (zowel wedstrijd als training). Om verder te kunnen groeien is meer nodig dan alleen sponsoren die in tassen en kleding willen sponseren. Zo zijn ook verdere randzaken, opleiden van trainers/trainsters, deelname aan toernooien en het kunnen organiseren van teamuitjes of andere activiteiten van groot belang. Ook in het dames/meidenvoetbal bij ON is het betalen van speelsters NOT DONE en moeten we het zoeken in de randvoorwaarden die het aantrekkelijk maken om bij ON te komen of te blijven voetballen. Wil je een dames/meidenteam sponsoren of ben je bereid mee te financieren in randzaken neem dan contact op met de sponsorcommissie via sponsoring@oranjenassaualmelo.nl.