• Even voorstellen: Jeroen Giesen, trainer Oranje Nassau 2

  Sommige trainers en vrijwilligers behoren al bijna tot het interieur van Oranje Nassau, andere zijn nog maar kort actief bij onze club. Jeroen Giesen, trainer van het tweede elftal, is bezig aan zijn eerste seizoen. "De mensen bij Oranje Nassau zijn vriendelijk en de vrijwilligers zetten zich keihard in om het op zaterdagen allemaal goed te laten verlopen."

  Hoi Jeroen, stel jezelf even voor!

  "Ik ben Jeroen Giesen en woon in Hengelo. Ik ben opgegroeid in Hengelo en in 2012 verhuisd naar Utrecht. Afgelopen zomer zijn wij als gezin weer in Hengelo komen wonen.  Ik woon samen met mijn vrouw Kimberly en mijn zoontje Chase. Hij is 14 maanden oud."

  Wat voor werk doe je?

  "Ik ben werkzaam als docent bij het ROC van Twente in Enschede. Ik geef les aan de entreeopleiding voor studenten die Nederlands als tweede taal hebben. Dit zijn voornamelijk vluchtelingen uit Syrië en Eritrea, maar er zijn ook studenten die zijn geëmigreerd naar Nederland en een diploma willen behalen."

  Welke teams heb je voor het tweede elftal van Oranje Nassau getraind?

  "Dit is mijn eerste seizoen als trainer van Oranje Nassau 2 en het bevalt uitstekend. Vorige seizoen heb ik de JO19-1 getraind bij JSV Nieuwegein. Twee jaar daarvoor heb ik mijn UEFA C-diploma behaald bij het tweede elftal van JSV Nieuwegein, waar ik toen ook als speler actief was. Ik heb destijds ervoor gekozen om een niveau lager te gaan spelen en mijn diploma te behalen. Wegens vele blessures werd het voetballen op niveau een lastig verhaal. Bij Achilles ’12 in Hengelo heb ik jarenlang in het eerste elftal gespeeld. Ook bij JSV Nieuwegein speelde ik in het eerste elftal."

  Hoe wil je je teams laten voetballen?

  "Als trainer wil ik teams het liefst aanvallend en verzorgd voetbal laten spelen. Je bent echter afhankelijk van je spelersmateriaal en het niveau van je tegenstanders. Daarom zal ik nooit naïef zijn en wil ik zo realistisch mogelijk voetballen om resultaat te behalen. Bij de senioren telt het resultaat en hier haalt een spelersgroep ook de meeste motivatie uit. Uiteindelijk draait het om winnen."

  Waarom heb je destijds voor ON2 gekozen?

  "Na de gesprekken met de TC en het bestuur vorig seizoen raakte ik direct enthousiast om bij ON aan de slag te gaan. Ook het eerste elftal heeft met Frank een jonge trainer en ze wilden geen trainers die ON na een jaar weer zouden verlaten. Op die manier kan ik als trainer een langere tijd samenwerken met een trainer van een eerste elftal en kun je daadwerkelijk iets bereiken. Jeugd krijgt de kans bij ON, daarnaast wordt het tweede elftal ook serieus genomen. De afgelopen weken hebben meerdere spelers vanuit het tweede elftal meegespeeld met 1 en zij vullen dit uitstekend in. Dit is voor mij en voor de spelers een bevestiging dat we als elftal, maar ook als club op de goede weg zijn."

  Hoe bevalt het bij Oranje Nassau?

  "De eerste maanden zijn goed bevallen bij ON. Met Han Spiele en Marcel Zanderink heb ik twee clubmensen naast me en vormen wij een uitstekend trio. De mensen binnen de club zijn vriendelijk en de vrijwilligers zetten zich keihard in om het op zaterdagen allemaal goed te laten verlopen. Ook het team is een mooie mix van spelers qua leeftijd en karakter." 

  Wat is je ambitie met ON2?

  "We hebben tot nu toe een wisselende eerste seizoenshelft gekend. We zijn enkel door OZC een helft lang weggespeeld. In de overige wedstrijden waren we voetballend beter of gelijkwaardig aan de tegenstander, echter ontbreekt het ons aan doortastendheid in de eindfase. Hierdoor creëren we te weinig kansen of maken we de kansen niet af. Dit heeft ons in een aantal wedstrijden opgebroken, waardoor we nu op de zesde plaats staan. De spelers en staf hebben als doel om nacompetitie te behalen en mee te strijden voor promotie. De basis voor de tweede seizoenshelft is gelegd in Groningen tijdens een fantastisch trainingskamp. Ik ben ervan overtuigd dat ons team niet zal misstaan in de eerste klasse. Mocht het niet lukken, dan zullen we ons volgend jaar wederom focussen op de bovenste plekken in de tweede klasse."