• Jan van Laar

  Ik ben Jan van Laar, 62 jaar en vrijwilliger bij CVV Oranje Nassau.

  Wij zijn een Actief Betrokken Club en doordat ik daar alle werkdagen aanwezig ben kunnen wij heel veel activiteiten organiseren, die ik dan weer mag coördineren.

  Zo is er elke middag een BSO ( Buitenschoolse opvang)  en geven we ruimtes aan Entreeopleidingen van ROC van Twente en ook vergader ruimte voor RIBW.

  Woensdag is er van  16.00 tot ongeveer 19.00 uur een kookgroep van het RIBW en vanuit de Gemeente zijn hier enkele plekken voor Participatie (mensen die wat verder van de arbeidsmarkt af staan).

  Ik mag hen begeleiden zodat ze wat meer structuur in hun leven krijgen en weer het gevoel dat ze er bij  horen. Daarnaast is er vanuit de entreeopleiding ook de mogelijkheid om bij Oranje Nassau stage  te lopen. Dat gebeurt ook vanuit het Erasmus College waar jongeren een paar uur in de week helpen met schoonmaak en  klusjes (ligt aan de doelgroep / opleiding)  Ook dat gebeurt vanuit de gedachte dat ze leren hoe het werkt in de maatschappij. 

  Al deze zaken mag ik coördineren en begeleiden. Daarnaast komen hier ook op de woensdag middag twee Walking Football teams (20  dames en 25  heren)  trainen. Deze groepen trainen op de kunstgrasvelden en maken gebruik van onze kleedkamers.  Heel veelzijdig dus.

  Dit zijn zo maar wat zaken waar ik dan verantwoordelijk voor ben. Maar omdat ik hier alle werkdagen aanwezig ben is het ook handig om mensen hier overdag te ontvangen voor diverse zaken . Zo is het bestuur door de week heel druk met hun eigen werk. En kan ik wel dingen voor hun regelen (overdag)  omdat zij er niet altijd zijn. Zo hou ik een onderhoudslijst bij en kan dan kleine klusjes laten uitvoeren door een team dat hier stage loopt of via participatie aanwezig zijn. Alles altijd in goed overleg met bestuur etc. Graag zou ik ook zien dat leden en ouders meer betrokken zijn en worden bij ABC. We doen natuurlijk al veel dingen, maar willen dit graag ook meer met onze leden en betrokken doen. De deur van de kantine staat altijd open dus kom gerust eens langs.