• Kersttoernooi, dag 3

  Dag 3 Kersttoernooi;
   
  Het slotstuk van het Kersttoernooi stond in het teken van de oudste jeugd. Een competitie met digitale ploegnamen werd gespeeld door ongeveer 55 jeugdigen onder 16-17-18-19 jaar.
  Door lengte en breedte werd er wel eens een duwtje uitgedeeld, maar over het algemeen werd er aardig gecombineerd. En was het bij vlagen aantrekkelijk naar te kijken.
  Met een aantal fraaie goals, maar er was er toch 1tje wat HET DOELPUNT van dit toernooi werd. Vanaf z’n eigen doelgebied schoot keeper Jaydon Winters de boogbal in het dak van de Windmolenbroekse touwen. (5 seconden onderweg)
  De Vloggers en de Chatters streden om het brons, die nipt door de Chatters gewonnen werd. (3-4) De Skypers tegen de Gamers werd de strijd om het goud. De Gamers wisten niet van ophouden met hun spelletjes, hadden meer trucjes die ze leidden naar het succes en de titel. Uitslag 1-3.
  Kampioenen, de Gamers:
  Siep ten Brinke
  Fedde Nijland
  Jaydon Winters
  Marnick Davina
  Justin Schothuis
  Lizzy van Laar

  Coaches:
  Tim B.
  Thom t. R.
   
  Eindstand:
  1 de Gamers
  2 de Skypers
  3 de Chatters
  4 de Vloggers
  5 de Appers
  6 de Scrollers
  7 de E-mailers
  8 de Swipers
  9 de de Daters
  10 de Twitteraars

 • Het Kersttoernooi 2023 zat er bijna op, want alleen “het Toetje”, selectie Jeugd onder 19 jaar tegen de Toernooileiders, moest nog gespeeld worden.
   
  Na 4 minuten kwamen de leiders op voorsprong na een fantastische aanvalscombinatie, waaruit Effraim P., Ruud H. bij de 2e paal bereikte en hij de bal van dichtbij kon verzilveren. (0-1)
  Pascal A. kwam bij het jeugdteam in het veld, maar vergat z’n oranje hesje aan te trekken. Scheidsrechter Bert S. zag het meteen en verwees Pascal naar de bank voor het oranje.
  Sanne v O. kreeg een mooie schietkans maar deze werd gered door de keeper. (Lars B.) De Jeugdselectie kwam meer in het spel en maakte Kai op aangeven van broer Boaz de gelijkmaker. (1-1)
  Daarna voerden zij de druk verder op en moest Jens zich behoorlijk inspannen om een volgende aanval te verdedigen. Kort voor rust schoot Ruud H. (leiders) op de buitenkant van de paal en was de ruststand 1-1.
   
  Bert Smoes gaf het fluitje door aan Dennis de Jager voor de start van de 2e helft met nog 20 minuten op de klok.
   
  Pascal A. (jeugdselectie) scoorde vroeg in die 2e helft de 2-1. Kort erop moest Thijmen P. (leiders) zich strekken om meer schade te voorkomen. De score bleef enige tijd steken en in die zakelijke zoekende fase, na 3 lange dagen was er dan ook een lange gaap van Richard S. te zien op de 4ee officialstoel.
  Jasper de H. (leiders) maakte na een sprint en oog in oog met de keeper te staan, de 2-2. Kort daarna was hij opnieuw belangrijk om een bal van de lijn te houden.
  Trainer van jeugd onder 19, Appy, stond bij z’n team in het veld en scoorde de 3-2. We gingen de slotfase in en Thijmen P. redde de leiders en voorkwam dat de marge 2 werd.
  En nog geen minuut erna gaf Ruud H. de bal op Jesper Wind, die bij de 2e paal de bal in de lange hoek plaatste. (3-3) Fanatisme allom. De laatste inzet kwam van de jeugd, maar keeper Thijmen zat hen in de weg en zorgde voor rust, veiligheid. Dennis de J. floot af. 3-3 Eindstand na 2 x 20 minuten…  
   
  Penalty’s; 3 om 3.
  Kai (JO19), raak (1-0)
  Jasper de H. (leiders), mis (1-0)
  Trainer Appy (JO19), raak (2-0)
  Jens (leiders), raak (2-1)
  Jaydon (JO19), mis (2-1)
  Ruud H. (leiders), mis (2-1)   eindstand 2-1 voor de Jeugdselectie
   
  Na ruim een decennium lang wonnen de leiders dit onderlinge duel. Nu, na die strafschoppen had de Jeugd onder 19 jaar weer eens gewonnen. Proficiat!
   
  (team leiders: Ruud H., Suresh E., Thom t. R., Sanne v O., Tess K., Jasper de H., Jesper W., Arco vd N., Bjorn K., Jens B. H., Tim B., Thijmen P., Effraim P., Jeroen K.)
  (staf-geblesseerden: Sportjournalist Stefan S., Isa S., Lex K, Wendy L., Richard S., Asley K.)
  (afwezigen: Patrick P., Jay E., Siem v K., Maran P., Lynn W. (website O.N.-media)
  (Jaydon W. bij JO19)  
     
  Daarmee kwamen we aan het eind van dit geslaagde Kersttoernooi. We hopen dat de jeugd zich weer heeft vermaakt deze week en dat het publiek weer van ze heeft genoten. Dat hebben wij ook gedaan. Alle 30 leiders enorm bedankt voor het helpen en we wensen iedereen een gezond mooi 2024. Tot volgend jaar!
   
  Ruud Hondebrink, Suresh Edelijn