• Oranje Nassau seizoen 23/24 het sportpark in de verbouwing

  Zoals tijdens de ALV in april 2023 is aangegeven en in verschillende communicaties heeft gestaan, gaat er dit seizoen het nodige op ons sportpark veranderen. Na het hele project is afgerond (oktober 2024), zijn de huidige velden 5 en 6 en de huidige kleedkamers 15 tm 18 overgedragen aan Heracles. En heeft ON 4 kunstgrasvelden, 1 natuurgrasveld, 1 pupillengrasveld, een aangepast parkeerterrein met aparte autobrug en een nieuwe aanbouw met kleedkamers en materiaalruimtes.

 • Situatie mei 2023

 • Samengevat

   

  Het komend seizoen zitten we in de verbouwing en met verbouwing komt ook af en toe overlast, zoals dat er tijdelijk minder kleedkamers beschikbaar zijn, tijdelijk een veld minder beschikbaar is, we wat verder moeten lopen, etc.

  We hopen daarbij op begrip van iedereen. Uiteindelijk moet het meer dan de moeite waard zijn geweest om deze tijdelijke offers te brengen.

 • Situatie oktober 2024

 • Fases in de verbouwing

   
  1) Uitbreiding parkeerplaats
      gereed oktober 2023

  2) Bouw 4 kleedkamers, materiaal- en ballenruimte
      gereed april 2024
   
  3) Veld 4 ombouwen van natuurgras naar kunstgras
      gereed maart 2024
   
  4) Sloop huidige materiaal en ballenruimte
       gereed mei 2024

  5) Veld 3 ombouwen van natuurgras naar kunstgras, aanleg natuurgrasveld en pupillengrasveld
       gereed september 2024

  6) Aanleg autobrug (naast bestaande fietsbrug) naar parkeerplaats ON
      gereed juli 2024

   

 • Toelichting 1: Uitbreiding parkeerplaats
  In september 2023 is gestart met de uitbreiding van de parkeerplaats. Deze werkzaamheden zijn eind oktober 2023 afgerond. Vanaf dat moment kunnen we ook weer gebruik maken van kleedkamers 15 t/m 18, tot de nieuwe kleedkamers gerealiseerd zijn. 

  Toelichting 2: Bouw 4 kleedkamers, materiaalruimte en ballenruimte
  Er worden nieuwe 4 nieuwe kleedkamers gerealiseerd tegen de bestaande bouw aan de oostzijde. De bouw start zodra de omgevingsvergunning van de gemeente binnen is. Uiterlijke start van de bouw is eind november 2023 of zoveel eerder dat de vergunning binnen is. Tijdens de bouw zullen de gebruikers van kleedkamers 1 t/m 7, via het pad tussen ON en Heracles, langs het clubgebouw moeten lopen om bij de voetbalvelden te komen. Verwachting oplevering aanbouw eind april 2024. 

  Toelichting 3: Veld 4 ombouwen van natuurgras naar kunstgras
  De gemeente heeft momenteel een aanbesteding lopen voor de aanleg van 2 nieuwe kunstgrasvelden, 1 natuurgrasveld en 1 pupillen natuurgrasveld bij ON. De definitieve gunning wordt eind november verwacht. De verwachting is dat al in week 50 gestart wordt met het ombouwen van natuurgrasveld 4 naar een kunstgrasveld. Afhankelijk van het weer is het de verwachting dat wij in maart 2024 gebruik kunnen maken van het nieuwe kunstgrasveld. In de tussentijd hebben we dus 1 veld minder op de wedstrijddagen. Het kan voorkomen dat het wedstrijdschema op een andere manier, met een langere uitlooptijd naar het einde van de middag, moet worden ingedeeld. 

  Toelichting 4: Sloop huidige materiaal en ballenruimte
  De huidige materiaal- en ballenruimte zal plaats moeten maken voor het nieuw aan te leggen pupillenveld. De sloop zal zo lang mogelijk uitgesteld worden, maart/april/mei 2024. Waardoor de materialen van de oude naar de nieuwe locatie kunnen worden overgebracht. Mogelijk is een tussenoplossing met zeecontainers tijdelijk nodig. 

  Toelichting 5: Veld 3 ombouwen van natuurgras naar kunstgras, aanleg natuurgrasveld en pupillengrasveld
  Aan het einde van het huidige seizoen, begin mei 2024, wordt er gestart met de ombouw van natuurgrasveld 3 naar een kunstgrasveld. Iets later wordt ook gestart met de aanleg van het natuurgrasveld en pupillenveld. Aangezien natuurgrasvelden, afhankelijk van het weer, ongeveer 10 weken nodig hebben om te groeien, hangt het erom of aan het begin van de competitiestart 24/25 al van deze velden gebruik gemaakt kan worden. 

  Toelichting 6: Aanleg autobrug (naast bestaande fietsbrug) naar parkeerplaats ON
  Voor de aanvang van de zomervakantie 2024 is er een extra autobrug geplaatst naast de bestaande fietsbrug. Daarmee wordt het mogelijk om vanaf de parkeerplaats van Heracles over te steken naar de parkeerplaats van ON. Zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan zoals dat nu vaak het geval is (met auto’s die over de fietsbrug rijden).