• ONze verbouwing, deel 5

  Het Laatste verslag was vorig jaar ( klinkt als een tijd geleden).

  Dan nu maar weer eens vertellen hoe het is.
  De eerste week was vrijaf voor de bouwvakkers en  de week erna zijn ze weer begonnen  en ondanks het slechte weer is er toch nog wel wat gedaan. Totdat er gemetseld moest worden toen konden ze  ( door de slechte weersomstandigheden) niet door werken . Zowel de bouw alsook het kunstgrasveld konden niet door werken. De bouw had last van vorst en sneeuw  en achter op veld 4 was het dusdanig nat dat de machines vast kwamen te zitten en de hele grondstructuur kapot zou gaan als ze door zouden werken.

  Terugkomend op de bouwwerkzaamheden; ze zijn nu weer volop aan het metselen en de muren staan al mooi omhoog. En de ruimtes zijn nu al zichtbaar. Buitendeuren zitten er al in. Ziet er goed uit en ze gaan proberen om de achterstand ( opgelopen door weersomstandigheden)  weer weg te werken. Aan de hand van foto’s zal ik proberen jullie op te hoogte te houden.

  Dan over de kunstgrasvelden. Die zijn nu ook flink bezig en ik hoorde dat ze waarschijnlijk ook op zaterdag gaan werken aan veld 4. Ze willen proberen om de achterstand weg te werken. Zodat veld 4 gebruikt kan worden. Dus we moeten met elkaar nog even  pas op te plaats maken maar over een aantal weken zal de accommodatie er al een stuk mooier uitzien.  

  Intern zitten we al te brainstormen over de indeling van de verschillende ruimtes.  Want het wordt straks wel anders. Zo zal de thee ruimte  in de nieuwbouw komen. ( hok van Harm ) Nu is er nog een thee / wasruimte. Maar omdat daar twee boilers geplaatst zijn( verduurzaming  met Heating pipes) is er niet voldoende ruimte voor de thee. Dan is er nog de verzorgingsruimte die ruimte zit ook in de nieuwbouw ( en bijna 1x groter).  En dan gaan we die ruimte omtoveren naar een scheidsrechters kleedkamer. Dan kunnen daar door de week ook wel trainers gebruik van maken zodat we aan twee kanten een scheidsrechters kleedkamer hebben . Dan komen er 4 nieuwe kleedkamers bij. Ook gaan de ballen in een nieuwe ruimte komen. Dan is het ook allemaal overzichtelijker en minder gesleep. Dus al met al een grote verbetering voor Oranje Nassau.
  Blijft staan dat we nu nog in de troep zitten. Graag nog steeds begrip voor deze situatie want het moet eerst erger worden voordat je verbetering ziet. ( bouw gezegde)

  Dan de velden. Je zal zien dat  we  over een tijdje ( het nieuwe seizoen zeker) een super mooie accommodatie  hebben. De velden mooi op rij , alles aan dezelfde kant. Niet meer op veld 5/6 ( over het bruggetje)  voetballen. En als we dan eens  aan die kant moeten spelen Dan is het op een hybride veld van Heracles!  Dat heeft dan ook wel weer iets bijzonders.
  Maar 4 kunstgrasvelden en ook nog een mini ,- en grasveld daar kunnen we met elkaar trots op zijn. Als het klaar is weten we al niet meer dat het nu nog behelpen is.

  En om het compleet te maken. Op veld 1 komen twee nieuwe dug-outs , aan de kant van Heracles. Dat is prettiger zitten en ook ruimer ( 2 x 6 meter)  ook gaan ze dan de kooinetten goed ophangen met palen achter het doel zodat het een stuk professioneler lijkt.  De zwarte dug-outs van veld 1 gaan verplaats worden naar veld 2 ( daar staan nu “oude” dug-outs die niet gecoat zijn) Dan staan er op de kunstgrasvelden allemaal zwart gecoate dugg-outs. Hoe mooi wil je het hebben.

  Tot de volgende keer,

  Jan van Laar