• Beste ON’ers,

  Seizoen 19/20

  Het voetbalseizoen 19/20 is ten einde. Een apart en bijzonder seizoen. Het Corona-virus heeft de samenleving flink in de greep gehouden. Zo ook het verenigingsleven. Dat heeft weken stil gelegen. 

   

  Kantine en keuken

  De kantine en keuken bleven echter dicht en dat is een hard gelag voor velen. De overheid en de KNVB hebben de verenigingen gedeeltelijk ondersteund middels eenmalige tegemoetkomingen, waardoor de ‘schade’ enigszins beperkt is gebleven. De penningmeester is bezig met het opmaken van de balans, maar dit jaar zal in ieder geval afgesloten worden met een negatief resultaat.

  De afgelopen tijd is er echter niet stilgezeten. De krukken in de kantine zijn opnieuw bekleed. 

   

  Kleedkamers

  De zaken die nog in de kleedkamers moesten worden aangepakt zijn nu op orde. Zo zijn er extra verstevigingen aangebracht onder alle banken, kieren afgekit en extra ventilatie aangebracht. Dat hebben voornamelijk Jan van Laar en Marcel gedaan.

  Alle kleedkamers hebben een grote schoonmaakbeurt gehad waar Gerry ontzettend veel tijd en energie in heeft gestoken. De nieuwe schrob- en dweilmachine maakt het werk voor haar sinds kort ook wat lichter. Maar dat mag ook wel als je diep in de zestig bent.


  Terras

  Buiten is er extra meubilair getimmerd om meer zitplaatsen te hebben en ook de Bavaria-parasols zijn vervangen voor eigen parasols (onderdeel van de deal met Grolsch). Gelukkig heeft Kees Smit nog een bijdrage gedaan en ook Parker heeft een bijdrage toegezegd zodat het ON geen eigen geld heeft gekost.


  Terrein

  De gemeente heeft deels dubbelstaafmatten geplaatst aan de Koedijk, nadat er weer eens een gat in het hek was geknipt en er een elektrische fiets was gestolen.


  Legionella controle

  Uit de verrichte uitgebreide watercontrole blijkt dat ons legionella-spoel-protocol goed werkt, want ook dit jaar zijn we met vlag en wimpel geslaagd.

   

  Trainingen 

  Gelukkig was het vanaf 29 april 2020 weer mogelijk om, onder beperkende maatregelen, weer te gaan trainen. Met behulp van met name ouders uit jeugdteams, is het mogelijk geweest om alle protocollen na te leven. In totaal 65 mensen hebben ON geholpen om de trainingen te faciliteren. Deze zijn afgelopen weekend bedankt met een taartje van ONze trouwe sponsor bakkerij Deterd. 

  Naast onze eigen teams heeft ook Heracles bij ON getraind en hebben we op vrijdag en zaterdag ons complex ook opengesteld voor de turnvereniging Achilles (die niet meer binnen mocht sporten). De Old Stars van Heracles zijn halverwege mei weer bij ON gaan trainen. Daarmee hebben we onze gastvrijheid en Noaberschap wel laten zien.

   

  Verduurzaming

  We hebben afgelopen week de bevestiging gekregen dat de plannen met betrekking tot verduurzaming van de club in aanmerking komen voor SDE-subsidie. 

  Daarmee is het traject nog niet gelopen, maar is er wel een eerste belangrijke stap gezet naar verduurzaming en besparing op nuts-kosten. 

   

  ONderweg naar beter tijden

  Aanstaand weekend gaat de kantine als proef voor het eerst weer open. Daarmee is het ook weer mogelijk is om elkaar op de vereniging te treffen, niet onbelangrijk voor een vereniging;-)

  Wat volgend seizoen gaat brengen, kan nog niemand voorspellen. We hopen natuurlijk allemaal dat we Corona hebben uitgebannen en dat de beperkende maatregelen niet meer terugkomen. We weten natuurlijk al wel zeker dat de 1,5m-regel nog wel even blijft bestaan en dat deze impact heeft op de normale gang van zaken.

  Voor volgende seizoen moeten we goed kijken wat er allemaal wel en niet kan, niet alleen qua kosten. Eén ding is zeker we hebben meer mensen nodig die vaker wat voor de vereniging doen in een commissie, projecten of zo maar een keer. 


  De trainingen beginnen weer in week 32.

  Iedereen een hele fijne vakantie en tot volgend seizoen. Blijf gezond!

  Namens het bestuur van Oranje Nassau

  Bart Monster