• Update Coronavirus en maatregelen donderdag 23 april

  Beste ON'ers,

  Belofte maakt schuld en dus komen we vandaag met een kleine update, naar aanleiding van de nieuwe maatregelen genomen door het Kabinet afgelopen dinsdag.

  Zoals dinsdag ook aangegeven, zijn de gemeentes leading aangaande de ingang van de trainingen van de jeugd.

  Momenteel is het wachten op het/een signaal van de gemeente. Om een eenduidig beleid te voeren, zal de gemeente Almelo onder andere eerst in overleg treden met alle Twentse gemeentes om één en ander afstemmen. Dat overleg zal plaatsvinden op vrijdag 24 april.

  Oranje Nassau Almelo heeft in de vorm van ONze voorzitter Bart Monster, vandaag telefonisch contact gehad met de contactpersonen van de gemeente Almelo en daarmee gesproken over onze ideeën en wensen met betrekking tot het hervatten van trainingen, het faciliteren van niet-leden en schoolsport.

  Aansluitend is er morgenmiddag een overleg met enkele andere verenigingen op het gemeentehuis van de Gemeente Almelo met oa de wethouder.

  Let wel: Verwachting is dat er volgende week (nog) niet direct al getraind kan worden.

  Natuurlijk begrijpen we dat jullie, maar geloof me, ook wij zelf, vol zitten met vragen en deze graag beantwoord willen hebben danwel willen wij graag jullie vragen beantwoorden. Maar om vragen te kunnen beantwoorden, hebben we wel antwoorden nodig en daar is het wachten nu op, daarvoor ook bovenstaande overlegvormen.

  Ook geldt voor wat betreft zaken als teamindelingen, wanneer we weer 'wat mogen', inleveren van de teamtassen, tijden van de trainingen, kantine open of dicht, hoe zit het met de kinderopvang, noem maar op...... zodra we wat zinnigs kunnen melden, we dat meteen doen. We willen je vragen de website in de gaten te houden en nog even geduld te hebben.

  Als bestuur zijn we momenteel bezig, samen met vele vrijwilligers om één en ander in kaart te brengen, te faciliteren, te bespreken en te beoordelen. Hoewel het wellicht voor een regulier lid lijkt alsof er niets gebeurt, niets is minder waar. We zijn momenteel druk in de weer, één en ander zo snel en zo goed mogelijk weer op te kunnen starten met alle protocollen, veiligheids- en voorzorgsmaatregelen.

  Daarnaast zijn we bezig met het in kaart brengen wat deze coronacrisis voor gevolgen heeft voor ons als vereniging, onze leden, onze vrijwilligers en waar we rekening mee moeten houden. Welke plannen kunnen we voortzetten, waar zullen we eventueel moeten 'strepen', kortom welke invloed heeft de afgelopen periode en de nog komende periode op de toekomst en welke aanpassingen moeten er al dan niet plaatsvinden.

  Maar, met de start van de trainingen in het vizier geeft het ons allen goede moed. Wel wil ik jullie vragen, als het enigszins kan, je aan te melden als vrijwilliger, we hebben jullie hard nodig om zsm weer op te kunnen starten.

  Meld je aan via bestuur@oranjenassaualmelo.nl, ook als je maar een paar uurtjes zou kunnen, alleen samen kunnen we dit!
  #zonderJOUgeenONs

  Zodra er meer bekend is over hoe/wat/wanneer en wie, zullen we, zoals jullie inmiddels gewend zijn dat zsm laten weten!

  Namens het bestuur van Oranje Nassau Almelo
  Nick Runhaar