• Update Coronavirus en maatregelen maandag 23 maart

  Beste ON’ers,

  Het zijn bijzondere tijden voor ons allemaal. Een paar weken geleden hadden we het nog niet kunnen inschatten, maar de wereld staat op zijn kop. Ook met ON zitten we er middenin, elke dag is er Coronanieuws en elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen en maatregelen.

  We hopen dat het goed gaat met jullie, dat we zo min mogelijk de directe gevolgen van het virus ondervinden en een grote impact uitblijft. Daarvoor is minimaal nodig dat we ons aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM houden. Doe dat ook, be safe!

  Als bestuur houden we het nieuws nauwlettend in de gaten en hebben we regelmatig (telefonisch/video) afstemmingsmomenten over welke acties we moeten ondernemen en waarover we moeten/kunnen communiceren. De komende periode heeft het bestuur in ieder geval elke dinsdagavond overleg om de stand van zaken te bespreken.

  Het voetbal ligt stil… in ieder geval tot 6 april. Wat er in de tussentijd besloten wordt door de KNVB en overheid kunnen we niet voorspellen. Dat is dus afwachten.

  Echter, gezien de overige maatregelen van de overheid (verbod op bijeenkomsten, schrappen eindexamens, etc.) is het niet onze verwachting dat trainingen al op korte termijn (dus april) zullen kunnen worden hervat. Datzelfde geldt voor de techniektraining en de competitie.

  Hoe de Corona-crisis ons financieel raakt weten we nog niet exact. Dit zal onder meer afhankelijk zijn van de duur van de periode dat er niet gevoetbald mag worden (en dus de kantine gesloten is). De kantine/keuken-inkomsten zijn een belangrijke inkomstenbron voor onze vereniging. Een inkomstenbron die we nu dus moeten missen. We proberen de kosten te drukken door gebruik te maken van de tijdelijke regelingen die de overheid heeft ingesteld. En (ver)wachten op aanvullende regelingen specifiek voor verengingen vanuit de gemeente (bijvoorbeeld veldhuur) en KNVB (afdrachten).

  Er kwamen al enkele verzoeken binnen voor contributie-teruggave, daarover kan ik kort zijn, die komt er niet. Ten eerste, omdat we niet weten hoe lang deze restricties blijven gelden en misschien wordt de competitie nog opgestart. Ten tweede, hoe langer de restricties gelden hoe harder we ook als verenging geraakt worden en hoe harder we de contributiegelden nodig hebben. Het idee achter een verenging is dat je er met elkaar wat van maakt, zowel in goede als zware tijden.

  De komende weken werken we een aantal scenario’s uit met de gevolgen en acties die daarbij horen:

  • De competitie wordt verschoven
  • Geen competitie, wel (verschoven) toernooien
  • Geen competitie en toernooien mogelijk; einde seizoen

  We houden jullie op de hoogte.

  Namens het bestuur wens ik jullie, en jullie naasten, alle gezondheid toe. Zorg goed voor elkaar, steun elkaar en blijf extra omkijken naar de mensen om je heen (ook al ken je elkaar wat minder goed). Juist nu!

  Bart Monster

  Namens het bestuur van C.V.V. Oranje Nassau Almelo