• Voorbeschouwing Oranje Nassau - De Zweef

    Zaterdag staat alweer de laatste thuiswedstrijd in de competitiewedstrijd op het programma. De Zweef uit Nijverdal komt op bezoek en staat samen met ON in de veilige zone. Beide teams kwamen vorig seizoen nog uit in de derde klasse en beide teams lijken zich veilig te hebben gespeeld, hoewel in theorie Tubantia en PH nog langszij kunnen komen.

    De Zweef kende een matig begin van de competitie, maar de laatste weken worden de punten knap bij elkaar gespeeld.  Van de laatste vijf wedstrijden won het er 4. Afgelopen week werd tegen Tubantia een knappe overwinning behaald, waardoor er afstand is genomen van plek 9. Al met al een knap resultaat van de promovendus van afgelopen seizoen.

    Oranje Nassau verloor vorige week geflatteerd met 4-1 bij DOS ’37. Na een rommelige eerste helft kwam het ongelukkig op 1-0 achterstand. In de tweede helft werd de schroom van zich afgegooid en werd er met goed voetbal een aantal kansen gecreëerd.  Helaas kwam DOS op 2-0, maar wist Mauro Lodde uit een penalty de spanning terug te brengen. In de slotfase liep DOS uit naar 4-1, waar ON een kans en een paar mogelijkheden op de 2-2 had gemist.

    De laatste thuiswedstrijd van het seizoen betekent ook dat spelers hun laatste thuiswedstrijd gaan spelen op Sportpark de Ossenkoppelerhoek. Wybe Kram, Wes Andre, en Patrick Ponsteen zullen voor het laatst hun kunsten vertonen aan het publiek. Wes Andre woont al in Amsterdam en zal daar volgend jaar zijn voetballoopbaan vervolgen bij Swift. Wybe Kram en Patrick Ponsteen, de oude rotten van het team, hebben besloten te stoppen na dit seizoen. Kram heeft 11 seizoenen bij DETO gespeeld en 6 seizoenen in ON 1. Ponsteen daarentegen heeft slechts 1 seizoen bij DETO gespeeld en neemt na 19 seizoenen ON 1 afscheid van prestatievoetbal.

    Het zonnetje zal schijnen, de buitenbar is geopend en beide teams hebben er zin om een mooie wedstrijd op de mat te leggen. Graag zien wij jullie om 15:00 uur, als er voor het eerst op de fluit wordt geblazen door scheidsrechter van Koolwijk.