• Voorbeschouwing Oranje Nassau - FC Meppel

    Na 2 weekenden zonder competitievoetbal is het a.s. zaterdag eindelijk weer raak. Nummer 12 van de competitie, FC Meppel, komt naar sportpark de Ossenkoppelerhoek. De heenwedstrijd eindigde in een 0-4 overwinning voor ON. De uitslag doet vermoeden dat het een simpele overwinning was. Toch moesten de Oranjehemden hard werken om de destijds eerste driepunten mee te nemen naar Almelo.

    Meppel kent een tot dusver lastig seizoen. De ambities waren bij aanvang hoog, maar door tegenvallende resultaten moet de ploeg op dit moment vechten voor lijfsbehoud. Dit doen ze met een nieuw trainersduo, aangezien Jarrisch Keizer vorige week afscheid heeft genomen van het team. Assistenten Visscher en Huisman nemen de taken van hem over. Meppel heeft na de winteronderbreking 1 punt behaald uit 3 wedstrijden. Er werd gelijkgespeeld tegen Enter Vooruit. Vervolgens waren directe concurrenten Den Ham en Tubantia te sterk.

    Oranje Nassau heeft het na de winterstop redelijk gedaan. Na een terechte verliespartij tegen Nieuwleusen in januari, werd er gewonnen van De Zweef en Den Ham. Om aansluiting te behouden met de bovenste ploegen, moest er gewonnen worden van laagvlieger Enter Vooruit. Helaas werd een 0-2 voorsprong weggegeven en staan de Almeloërs in niemandsland op de ranglijst.

    De twee weken zonder competitievoetbal zijn overigens goed benut. Eerst werd er geoefend tegen Juventa uit Wierden. Na een wervelend begin stond het al snel 3-0. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 6-1. Vorige week werd er geoefend tegen 1e klasse Achilles ‘12. Deze leerzame wedstrijd ging terecht verloren met 0-4, daar Achilles een maatje te groot was.

    Aanstaande zaterdag gaat het dus weer om het ‘echie’. Meppel zal er alles aan doen om weg te kruipen uit de degradatiezone. ON heeft de punten nodig om zo ver mogelijk van plek 9 te blijven. Om 15:00 uur zal de heer Aukema voor het eerst de fluit blazen op sportpark de Ossenkoppelerhoek!