• Voorbeschouwing Oranje Nassau - PH

    Sinds de vorige voorbeschouwing zijn er drie wedstrijden gespeeld. ON staat nog steeds zesde, maar het gat naar de bovenste plekken is aanzienlijk gegroeid. De Zweef en PH hebben ondertussen de aansluiting gevonden met Vroomshoopse Boys en ON. En laat PH nu onze tegenstander zijn van vandaag.

    Dit seizoen stonden de ploegen twee keer eerder tegenover elkaar. In de beker werd het 0-0 en in de competitie werd er met 0-2 gewonnen door doelpunten van Patrick Ponsteen en Mauro Lodde. De eerste derby in competitieverband was dus een prooi voor ON. Hoewel deze wedstrijd redelijk rustig verliep, eindigde PH de wedstrijd met 9 man door twee rode kaarten in de slotfase. PH zal uit zijn op revanche en wil de omhoog ingeslagen weg graag voortzetten. In de laatste drie duels pakte de ploeg 7 punten en werden er maar liefst  12 doelpunten gemaakt. Enter en Meppel werden verslagen en tegen Tubantia werd het maar liefst 5-5. In deze spectaculaire wedstrijd zal de teleurstelling groot zijn geweest op sportpark de Schelfhorst, aangezien Tubantia met 9 spelers alsnog 5-5 wist te maken.

    Tubantia was vorige week de tegenstander van ON. Jasper te Riet en Wybe Kram waren afwezig en na een wedstrijd die heen en weer ging, werd er gelijkgespeeld. Gezien de kansenverhouding konden wij het meest tevreden zijn met een punt. Hakan Sandikci zorgde in de eerste helft voor de 0-1 en Mauro Lodde scoorde uit een penalty de 2-2. De week ervoor werd er afgetekend verloren van Sparta met 6-1. De week daarvoor werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen de Boys uit Vroomshoop.

    Een overwinning is dan ook het enige dat telt na 3 wedstrijden op rij zonder winst. Om 15.00 uur zal scheidsrechter Mulder fluiten voor het begin van deze prachtige derby.

    Voor programma, uitslagen en standen: bezoek de teampagina van ON 1 >>