• Voorbeschouwing Oranje Nassau - SV Nieuwleusen

    Zes weken geleden speelde ON de laatste wedstrijd van het jaar 2022. Een gehavend ON werd met 0-1 verslagen door koploper DOS’37. Abdullah Bakr maakte zijn officiële debuut in het eerste elftal.

    Zes weken later kampt de ploeg nog steeds met enkele blessuregevallen, echter stroomt de ziekenboeg langzaam leeg en draait de concurrentiestrijd weer op volle toeren. Afgelopen dinsdag werd er geoefend tegen Hulzense Boys op een glad kunstgrasveld in Hulzen. Een wedstrijd die terecht met 2-1 werd gewonnen door Hulzense Boys, maar het spel was bij vlagen prima. Jasper te Riet maakte uit een standaardsituatie knap de enige treffer.

     

    Tegenstander Nieuwleusen kent, net als ON, een prima rentree in de tweede klasse. Na een wat stroef begin hebben de oranjehemden de laatste 4 wedstrijden winnend afgesloten. Hierdoor staat het team op een verdienstelijke derde plek op de ranglijst en voert het de subtop aan. Het afgelopen seizoen speelde het, net als ON, in de derde klasse en werd het overtuigend kampioen. Gezien de weinige mutaties binnen de selectie zal er een ingespeelde ploeg op het veld staan.

    Oranje Nassau kan dus direct aan de bak tijdens de eerste wedstrijd van 2023. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt op sportpark Ossenkoppelerhoek onder leiding van scheidsrechter Jeroen Gidding uit Arnhem.