• VTON

  Vanaf het seizoen 2018-2019 maken wij binnen Oranje Nassau gebruik van de VTON voetbalmethode.

  Uitgangspunt voor de samenwerking met VTON was destijds om meer structuur aan te brengen en de kwaliteit in onze jeugdopleiding te waarborgen. VTON is ondersteunend aan onze trainers met een Trainersapp waarin zij de trainingen per week krijgen aangeboden. Belangrijk uitgangspunt voor de trainingen van VTON is dat spelers veel balcontacten moeten hebben tijdens een training. Het blijkt dat bij trainingen van VTON spelers tot wel drie keer zo veel balcontacten hebben als een reguliere training. Belangrijke redenen om te kiezen voor VTON.

  Vanaf januari 2022 is er een belangrijke meerwaarde toegevoegd door de samenwerking tussen VTON en de voetbalacademie FC Twente/Heracles in het kader van het regioplan.

 • Platform FC Twente/Heracles Academie powered by VTON.

  Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen, om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. In het kader van kennisdeling met de regio lanceert de FC Twente/Heracles Academie een eigen platform powered by VTON.

  Met het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie niet alleen meer halen, maar de regio ook veel brengen. Om kennis en expertise te kunnen delen met amateurclubs en in het bijzonder jeugdtrainers uit de regio lanceren de FC Twente/Heracles Academie en VTON een platform.

  REGIOPLAN
  De FC Twente/Heracles Academie is dit seizoen gestart met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, modules voor het scholen van trainers, scouts en hoofden opleidingen en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

  DICHTER BIJ DE PRAKTIJK
  “Door middel van de webinars en bijeenkomsten die we voor trainers organiseren, hopen we een aantal handvaten te kunnen meegeven”, vertelt Matthijs Blijham, Coördinator Regioplan. Met het FC Twente/Heracles Academie platform wil de Academie nóg dichter bij de praktijk komen. “Via het platform zullen wij onze visies, leerlijnen en spelprincipes gaan delen, die uiteindelijk verwerkt worden in talloze trainingen en losse oefenvormen. We denken daarom dat dit platform een grote meerwaarde is om trainingen in de regio naar een nóg hoger niveau te tillen.”

 • Over de VTON voetbalmethode

  De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot 19 jaar. Trainers en spelers werken in een jaarplanning samen aan concrete doelstellingen. Zo werken ze met plezier aan hun ontwikkeling.

  Hoe werkt het?
  Trainers volgen een jaarplanning met concrete doelen voor elke leeftijd. Alles komt daarin aan bod: technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkeling. Gedurende het jaar werken trainer en spelers gericht aan deze doelen met meer dan 950 kant-en-klare trainingen. De methode ondersteunt met coach tips, animaties van de organisatie op het veld en filmpjes van voetbalhandelingen. De trainer heeft het materiaal digitaal op zijn tablet of telefoon en gebruikt deze offline op het veld.

  Voor en door trainers
  De voetbalmethode ontzorgt trainers met kant-en-klare trainingen in een meerjarige leerlijn. Meer dan 900 trainingen zijn samengesteld doormiddel van 850 unieke oefenvormen. Alle trainingen zijn ontwikkeld vanuit de praktijk; welke ondersteuning willen trainers als ze op het veld staan? We werken hierin nauw samen met jeugdtrainers vanuit het amateurvoetbal en trainers die werkzaam zijn bij profclubs. De VTON leerlijn, die is opgebouwd vanuit doelstellingen per leeftijd en per doelstelling leerdoelen bevat is uniek in de wereld.

  Brede ontwikkeling
  De voetbalmethode ontwikkelt breed op: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. De onderdelen komen vanaf de jongste groepen in alle trainingen terug. Bij de jongste spelers ligt de nadruk op technische basisvaardigheden. In de hogere teams verschuift dit naar fysieke en mentale ontwikkeling. Bij onze visie van opleiden hebben we ons laten inspireren door de verschillende opleidingsvisies en toptrainers in binnen- en buitenland.

  Doorlopende leerlijn
  De voetbal methode biedt een unieke doorlopende leerlijn van 5 tot en met 19 jaar. Trainers werken met vaste jaarplanningen aan concrete doelen voor elke leeftijd. Ze trainen hun spelers gedurende het jaar gericht naar deze doelen toe. Zo werken ze stap-voor-stap aan hun ontwikkeling.

  Digitaal en multimediaal
  VTON is met zijn offline apps uniek in de wereld. De voetbalmethode is volledig digitaal met een app voor alle platforms. Trainingen en oefenvormen worden ondersteund met filmpjes en animaties. Spelers kunnen in de PLAY-app de skills zien die in de wekelijkse trainingen geleerd worden. Beide apps communiceren met elkaar zodat alle trainingen en skills synchroon lopen. Dit alles offline waardoor er op het veld geen internet nodig is. De methode is continu in ontwikkeling. Door regelmatige updates hebben trainers altijd de meest recente versie.