• Regels gebruik wedstrijdkleding

  We mogen weer wedstrijden spelen en de kleedkamers gebruiken en dus betekent dat ook weer “terug” naar het “oude” normaal als het gaat om de omgang met wedstrijdkleding.

  Om zolang mogelijk gebruik te kunnen maken van de wedstrijdkleding is het noodzakelijk dat deze allemaal op een zelfde wijze en in dezelfde was worden gewassen, onderstaand even een geheugen steun hoe het ook alweer zat en wat we van jullie verwachten:
   
  Centraal wassen
  Alle wedstrijdkleding van alle teams dienen centraal gewassen te worden, dat betekend in de praktijk vaak dat om beurten een ouder de tas heeft en de beurt om te wassen. Aan de leiders/teammanagers de taak om bijvoorbeeld net als een rijschema een wasschema te hanteren. Hoe je het wast lees je op de wasvoorschriften aan de binnenkant van de teamtas. 
   
  HET IS NIET TOEGESTAAN OM INDIVIDUEEL WEDSTRIJDKLEDING MEE NAAR HUIS TE NEMEN!

  Het is niet toegestaan om de wedstrijdkleding op andere momenten te dragen dan tijdens officiele wedstrijden en toernooien. Dat geldt niet alleen voor de wedstrijdtenues, dat geldt ook voor mogelijk uitgereikte andere kleding zoals de jassen en zo mogelijk andere kledingitems.

  Houden we ons niet aan deze regels, dan gaat de kleding minder lang mee en zullen we eerder kosten moeten maken om een en ander te vervangen met mogelijke gevolgen voor contributie gelden, dus laten we dat voorkomen!
   
  Controle en verantwoordelijkheid
  Elke week dient er bij vertrek uit de kleedkamer te worden gecontroleerd of alles compleet is. Indien er onverhoopt kleding kapot gaat, kwijt raakt of als er iets niet goed is aan de kleding dient de leider/teammanager een email te sturen naar kleding@oranjenassaualmelo.nl. De kledingcommissie zal dan kijken naar een passende oplossing. Het team is in zijn geheel verantwoordelijk voor de kleding en mocht er - zonder geldige reden - er kleding missen ten tijde van het inleveren zal dat verhaald worden op diegene die heeft ondertekent bij afhalen.
   
  Gemengde teams
  In de praktijk weten we dat het in de meeste gevallen lastig is centraal te wassen / uit te geven voorafgaand aan de wedstrijd en in te nemen na afloop van een wedstrijd bij gemengde teams (waarbij er ook meisjes/dames in een team zitten) vanwege verschillende kleedkamers vaak op andere plekken op de diverse complexen. Bij wijze van hoge uitzondering mag het betreffende meisje / de betreffende dame wel een eigen tenue in beheer houden, neemt niet weg dat de verantwoordelijkheid nog steeds bij de betreffende leider/teammanager ligt.
  Deze uitzondering geldt dus alleen voor gemengde teams waarbij zowel jongens als meisjes/dames namens één team uitkomen.